Laden...
Haeffelin Pinot Gris Medaille

Haeffelin Pinot Gris Medaille


Prijs: 10.49

Op voorraad

Kwantum kortingen:

Aantal  6+ 
Prijs  €9.44 

Domaine Viticole de la Ville de Colmar is opgericht in 1895 in het episch centrum van de Elzas, de stad Colmar. De familie Haeffelin beheert het domein en concentreert zich op de kwalitiet van deze buitengewone gronden, waarbij zij rekening dienen te houden met de natuurlijke omstandigheden van de omgeving. Het domaine bexit eigen wijngaarden; Clos Saint-Jacques vlakbij de kelders van de stad en het domein Hospices Civils Louis Pasteur.

Een zeer precieuze vinificatie waarbij oude Elzas-tradities worden gehanteerd heeft geresulteerd in het maken van edele wijnen van een opmerkelijke kwaliteit.

Jaarlijks worden meerdere medailles in de wacht gesleept bij diverse proeverijen.

Er wordt zowel gebruik gemaakt van moderne als traditionele hulpmiddelen.

Wijnen uit deze streek komen op jonge leeftijd het beste tot hun recht met uitzondering van de Grand Crus en de edelzoeten.

De Pinot Gris ( plaatselijk bijgenaamd “ de sultan “ ) levert krachtige, pittige, rijke wijnen met een relatief hoog alcolholpercentage en een elegante frisheid, hierdoor zijn deze wijnen uitermate geschikt om enige jaren te kunnen ouderen. Een wat rokerig en weelderig aroma is  voor de Tokay zeker niet vreemd. Deze “jonge”gouden medaille-winnaar is echter al helemaal op dronk.